tisdag, augusti 28, 2007

Danska extremister kräver svenska kulturskatter

Enligt DN begär nu en dansk folketingsledamot från det främlingsfientliga partiet "Dansk folkeparti" att krigsbyten tagna från Danmark under bl.a. trettioåriga kriget återlämnas. Det här tycker jag är en mycket konstigt begäran i och med att det här faktiskt är byten som tagits för mer än 300 år sedan och därmed faktiskt är en del av det svenska historiska arvet och därmed svenska kulturskatter. Att "lämna tillbaka" dem till Danmark vore rent nonsens! I sådana fall kanske vi ska passa på att kräva att Danmark ber om ursäkt för Stockholms blodbad.

lördag, augusti 25, 2007

Sommarlovet över

Nu är sommarlovet slut och skolan har börjat. Rätt kul faktiskt. Jag har dessutom ett drömschema, har sovmorgon tre dagar i veckan, två lektioner om dagen tre dagar i veckan och slutar fem i tolv en dag!
Jag har därmed också kunnat lägga in lite extra kurser jag vill läsa som Matte C, Franska steg 3 och Samhällskunskap B, och mer lär det bli!

I CUF i Jönköping håller vi just nu på att planera för förbundsstämman som kommer att vara i Jönköping 2008. Jag är ansvarig för Jönköpings distrikts ombudsplatser och ledamot av stämmokommittén.

Idag har jag ägnat tiden åt att lyssna på alla Lejonkungen-sånger på olika språk på youtube och bl.a. lärt mig "Can you feel the love tonight" på franska, fast den då förstås heter "L'amour brille sous les étoils".

söndag, augusti 05, 2007

SSU-kongress

Med SSU kongressen imorgon vet jag vilken kandidat jag stöder, om jag nu ska stöda någon.
Jag stöder Jonas! Mittens kandidat.
Bara att ha den här bilden på sin blogg räcker lätt för att vinna över mig! Tja, inte till SSU kanske, men lätt för att jag ska gilla kandidaten!



fredag, augusti 03, 2007

Bra ledare om Israel/Palestina

Min partikamrat har en bra ledare ang Israel/Palestina-konflikten i SvD idag. Läs den här.
Den alltid lika Israel-förälskade Fredrick Federley har svarat här.