onsdag, november 28, 2007

s(d)

"De ska tillbaka till landet de kom från" säger han. Detta tycker jag faktiskt låter lite som Sverigedemokraternas gamla propaganda. Håller kanske Socialdemokraterna på att omvärdera sin flyktings- och integrationspolitik?

Jag tror att detta speglar hur samhället i övrigt utvecklar sig. Sedan USA:s utrikespolitik, med förlov sagt, blev ännu mer puckad och odemokratiskt än innan, jag referar alltså till missödena 11 september, har hela världens syn på särskilt muslimer blivit alltmer förvrängd. När t.ex. migrationsdomstolen slår fast att "det inte råder en väpnad konflikt i Irak" och att det därmed är säkert att utvisa politiska flyktingar dit blir man lite smått rädd. Eller när den nu bortgångna utrikesministern Anna Lindh beslutar att utvisa två personer till Egypten vilket resulterar i att de torteras för brott de kanske inte ens begick. För min del tycker jag att det ligger i tiden att vara lite smårasistisk och ogilla muslimer, se bara på vår kära integrationsminister som väl nästan får betecknas "islamofob".

Som liberal tycker jag att vi bör ha fri invandring till Sverige, att USA ska demokratisera sig själva innan de försöker demokratisera någon annan och att alla bör läsa Jan Guillous senaste bok Fienden inom oss.

söndag, november 18, 2007

Bevara de nationella helgdagarna!

"CUF verkar för att Sverige blir ett fritt och mångkulturellt samhälle, därför måste de nationella helgdagarna avskaffas och en ledighetspott införas, där individen tillsammans med arbetsgivaren själv får välja när man vill ta ut sin ledighet."

CUF:s sakpolitiska program, 1.1.2.



På förbundsstämman i Kalmar beslutades att CUF ska verka för avskaffandet av de nationella helgdagarna samt för införandet av en så kallad ledighetspott, d.v.s. att man får ta ut sina helgdagar när man vill.

De nationella helgdagarna är en viktig del av det Sveriges historiska och kulturella arv, och dessutom påminner de oss om vår nationella identitet. Jag tror att argumenten för att avskaffa dem bygger på någon slags iver att övertyga folk om att man inte är rasist. Andra exempel är bl.a. Fredrik Reinfeldts och Maud Olofssons uttalanden om att ”Ursvenskt är bara barbariet” och ” Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige”. Detta kan de väl inte landets tredje och fjärde medborgare verkligen tro? ”Helsvenska” personer som Carl von Linné, Alfred Nobel, Ingvar Kamprad och Wallenberg-släkten gjorde alltså enligt dem ingenting vettigt? För att inte tala om alla våra stora konungars klokhet och framsynthet. Jag tror faktiskt inte att statsministern och näringsministern är så dumma; jag tror att dessa uttalanden vittnar om just det jag skrev innan, de vill på något besynnerligt sätt bevisa att de inte är rasister. Alltså tror jag nog att CUF-majoritetens ställning i frågan bygger på detta.

Sedan handlar det ju också om hur det här förslaget blir mottaget av folk. När jag efter stämman pratade med en av våra lokala centerpartister i Gränna sade hon ”Ni vill ju avskaffa julafton!”, och detta är ju på sätt och vis sant. Även om de som ville fortfarande skulle kunna ta ut delar av sin ledighetspott till julafton så vore det ju inte längre samma sak om den inte gällde just alla som bor i Sverige, oavsett etnicitet. Ska man kanske ta bort den traditionella julhälsningen i den statliga televisionen också? Nej, jag tror nog att de nationella helgdagarna skattas högt av både svenskar och invandrare. I alla fall jag skulle, om jag flyttade till ett annat land följa glatt följa helgdagarna där, t.ex. S:t Patricks day på Irland.

Sedan har vi förstås de praktiska problemen. Vad händer på en arbetsplats med 100 anställda där 99 är kristna och en är muslim om alla de 99 vill vara lediga på julafton, men inte muslimen? Vad händer i en skola där alla lärare vill vara lediga till påsk? Ska man tvinga dem att arbeta då för att ta hand om de barn som inte vill vara lediga? Nej, de nationella helgdagarna bör vara kvar, både som en del av vår historia och kulturarv och som en praktiskt lösning.

tisdag, november 13, 2007

Riktig solidariet!

CUF släppte idag sin nya kampanj "Riktigt solidaritet" som handlar om att bryta vänsterns monopol på att prata om solidaritet. Det är ju uppenbart att deras metoder inte har fungerat.
Magnus Andersson skriver om detta på sin blogg och på Aftonbladet debatt.

Besök kampanjhemsidan riktigsolidaritet.nu eller klicka på bannern uppe i hörnet!

torsdag, november 08, 2007

Scary

Ja, att polisen gör husrannsakan hos en oberoende tv-station är ju lite läskigt, känns lite som någon gammal kommunistiskt stat. För övrigt tycker jag att hela Schenstöm-affären är lite överdrivet, det handlade ju trots allt bara om en knapp tusenlapp. Vill folket verkligen ha politiker och makthavare som är helt perfekta? I sådana fall vore de ju knappast representativa för folket.

onsdag, november 07, 2007

Rojalistiska motioner i riksdagen!

Under den allmänna motionstiden lämnades i riksdagen ett antal motioner rörande monarkin. De flesta handlade om att avskaffa monarkin och införa republik i Sverige. Dessa motioner skrivs varje år av riksdagens republikaner och innehåller samma gamla innehållslösa argument.

Glädjande är verkligen då att se att även rojalisterna skrivit motioner i år. Representanter från både M, Fp och Kd har skrivit monarkistiska motioner. Motioner anför ungefär samma saker som det jag propagerade för på CUF-stämman; återinförandet av ordensväsendet, att återinföra riksdagens högtidliga öppnande samt att låta konungen överta en del av talmannens uppgifter.

Läs motionerna här, här och här.

tisdag, november 06, 2007

Gustav Adolfsdagen!

Idag är det Gustav Adolfsdagen till minne av Konung Gustav II Adolf som stupade för idag exakt 375 år sedan, den 6 november 1632 i dimmorna i Lützen. Gustav II Adolf var den konung som ledde Sverige till stormakt och det var under honom som Sverige hade sin största geografiska utbredning, en av de bästa konungarna med andra ord.

Ikväll skall vi dagen till ära äta Gustav Adolfsbakelser!

måndag, november 05, 2007

Högstadieeleverna

Idag praktiserade jag hos min gamla matematik- och naturlärare på Ribbaskolan, en högstadieskola här i Gränna. Det var mycket intressant, roligt och lärorikt. En sak slog mig dock: eleverna är oerhört omogna och respektlösa. De pratar högt på lektionerna, de har på sig kepsar, de är inte uppmärksamma etc, och när lärarna säger till dem struntar de i det och fortsätter i samma stil. Detta tycker jag är väldigt tråkigt, skolan är ju där för deras skull och kanske skulle det gå bättre om de koncentrerade sig. Allvarligt talat, en halv åtta hade inte nått upp till G på ett matteprov med frågor som "50% av 200 kr". Det verkar som om Folkpartiet med Jan Björklund i spetsen hade rätt när de beskrev situationen i skolan.

Jag måste säga att jag verkligen håller med detta avsnitt av knappnytt.

Personligen tycker jag förstås att skolan borde vara frivillig. Som liberal kan jag inte acceptera att man direkt tvingas till någonting. Jag tror faktiskt att folk skulle gå i skolan även om det inte vore obligatoriskt, beslutet skulle ju ändå ligga hos föräldrarna, och om det är så att folk bara går till skolan p.g.a. att de måste så tycker jag nog att det visar på en ganska dålig attityd. Om skolan vore frivillig skulle man självklart också kunna ställa högre krav på både elever och lärare och Sverige skulle då kanske kunna komma ifrån kunskapssvackan.