torsdag, mars 20, 2008

Först maj

CUF kommer att demonstrera första maj då vi har vår förbundsstämma i Jönköping. Detta har retat upp socialdemokraterna, som tycker att det är deras dag. Bara.
Vår distriktsordförande Kajsa Hansson blev intervjuad i TV4 Jönköping där hon stöter samman med oppositionsrådet Peter Persson. Jag blev intervjuad av JNYTT där de hade med de andra oppositionsrådet Elin Lagerqvist. Tänk så upprörd man kan bli.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att Peter Persson är upprörd är inte speciellt underligt.

1:a Maj är arbetarnas dag. Det symboliserar en kamp för frihet och demokrati, en kamp om då fattiga människor levde under ett förtryck av de rika. En kamp som finns än idag.

En rörelse som CUF, som vill avskaffa LAS och AMS, en politik som i praktiken skapar lönekonkurrens mellan arbetare, platsar inte i ett sådant sammanhang. En förening som ofta visar på fackfientlighet och som driver en politik, vilken beskyller arbetslösa som individer för arbetslösheten, har ingenting i ett 1:a Maj-tåg att göra.

Självklart har CUF all rätt att gå i tåget, men att ett deltagande där har någonting annat än att provocera och rikta uppmärksamhet från arbetarrörelsen till "arbetsgivar"rörelsen har jag svårt att tro.

Så en upprördhet från människor som tror på det de går i tåget för är väl nästan berättigad.

Leo Pierini sa...

För det första ska ju CUF gå i ett eget tåg och inte i sossarnas.

Jag tycker att det är konstigt att ha en nationell helgdag som är politiskt bunden.

Vi kommer självklart att demonstrera för saker vi tror på.

Anonym sa...

Första maj finns i nästan hela världen och är lönetagrnas dag. Jag tror att det hade sett konstight ut å se CUF demostrerar den dagen... an får göra det om man vill... men konstight det hade se ut.. och vilken sång ska ni sjunga då? ovh jag tror det hade vart snällt å låta fackföreningarna ha sin dag.
Och att det finns politiska helg dagar kan jag förstå om vissa tycker är konstight men Labour Day har ett historiskt värde, ungefär som de lutherska kristna helgerna i Sverige trots inte alla är kristna eller Lutheraner för dne delen

Anonym sa...

Tycker borgarna kan få en egen dag, där dom kan gå ut och demonstrera "Arbetsgivarnas dag" Första april passar upperligt.