tisdag, oktober 24, 2006

Ett plåster på makten

Riksdagsvalet 2006 resulterade i ett maktskifte, inte minst tack vare de borgerliga ungdomsförbunden. Vi vill rikta ett tack till alla valarbetare i ungdomsförbunden, men självklart också till partierna som också arbetat hårt.

Den förra regeringen beskrivs ofta som korrupt och inkompetent. Den bristande kritiken från de egna leden har ju inte direkt hjälpt. Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, har intagit en så passiv roll att de när Göran Person och co lagt sina vansinniga förslag bara nickat och lett istället för att protestera. Detta har fått SSU att verka vara en viljelös marionett under till regeringen. Nu ska vi se hur de sköter sig i opposition. Vi välkomnar från de borgerliga ungdomsförbundens sida SSU och de två andra oppositionella ungdomsförbunden till givande debatter i framtiden.

Vi i CUF, LUF, MUF och KDU kommer inte att passivisera oss som SSU gjort. Vi kommer noggrant att granska regeringens och partiernas arbete och förslag för att se till att de verkligen förverkligar de löften som ställdes ut i valrörelsen. För att det ska bli fler jobb, fler företag och bättre skola måste regeringen nu se till att göra ett bra jobb. Därför kommer vi vara ett plåster på makten och se till att ge våra partier ”en spark i baken” när de blir slöa och alltför ”sossiga”. Radikalt nytänkande behövs i det här landet!

Tillsammans är vi ungdomsalliansen i Jönköping!

Åke Hjalmarsson, Moderata Ungdomsförbundet
Leo Pierini, Centerpartiets Ungdomsförbund
Ida Nylén, Liberala Ungdomsförbundet
Jenny-Sofia Gustavsson, Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Inga kommentarer: