tisdag, februari 13, 2007

Är Hillevi Larsson samhällets fiende nummer ett?

Mycket möjligt faktiskt, tillsamans med Birghitta Olsson.
För att ytterligare undergräva samhället kräver Republikanska Föreningen nu att konungen icke längre präglas på våra mynt. De kräver också att våra stora historiska konungar Gustav Vasa och Karl XI ska försvinna från våra sedlar.
Skandalöst är vad det är. Jag saknar ord av vämjelse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att samhället omedelbums hade rasat ihop om Karl XI blev ersatt av Pippi på en sedel?

Leo Pierini sa...

Nej, självklart inte men det hade varit ett steg i republikanernas kamp för att förstöra vårt samhälle. Visst skulle vi känna oss berövade på en del av vår historia om de gamla konungarna försvann från vår vår sedlar.

Anonym sa...

Hmmmm själv tänker jag inte så mycket på vem som är på mynten och sedlarna bara att nått fint är där och representerar Sverige det kan några bygnader eller andra stora kända Svenskar på den som har gjort nått alldeles speciellt så va spelar det för om kungen eller inte visst kungar släktet tillhör svensk historia men det finns många andra svenskar som gör det med jag kan tycka ibland tycka att om det ska va någon som sak va på en sedel eller ett mynt så ska det va någon som har gjort nått speciellt.. inte bara blivet född i en viss familj och fått en titel.

Och så tycker jag inte att det är snällt att säga republikaner är onda människor.. jag är ju själv republikan(På det sättet att jag inte tycker konungen så värst mycket representera det demokratiska Sverige utan mer det feodalismiska Sverige)dom flesta som känner mig tycker jag är snäll.. så jag
tycker att du bör tänka på vad du skriver när du utrycker din vrede :) För det är inte om är rojalist eller republikan som räknas utan hur vi är som människor.

Ha en bra dag :P

Sundevall sa...

Hur menar du att det som (ny)liberal (?) eller liberal ö.h.t. går att försvara monarkin? I en liberal rättsstat ärvs inte ämbeten. Punkt.

Anonym sa...

Uppenbarligen skulle vi inte känna oss bestulna på vår historia om förslaget skulle gå igenom med tanke på att det inte direkt har blivit en mediastorm eller folklig reaktion på förslaget.

Lyssna på vad folket har att säga och följ det.