lördag, juni 09, 2007

Svart på vitt

Enligt DN har Sverige nu den lägsta arbetslösheten sedan 1992. Detta visar svart på vitt att den politik regeringen för är den rätta och att de löften man gick till val på har infriats. En annan intressant sak är att regeringen år 1992 var borgerlig. Finns det något samband?
För övrigt var jag i Göteborg idag och såg Ostindiefararen Götheborg anlöpa hamnen. Jag var hemma hos min gammelmorbrors villa i området Långedrag som ligger precis vid vattnet. Där hade ca 40 släktingar samlats för att bevittna Ostindiefararen; mycket trevligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite lätt förvrängning av sanningen där, inte sant? Dagens arbetslöshet är den lägsta sedan 1991, då regeringen Carlssons mandatperiod precis gick ut. Under de kommande två åren – alltså precis efter att Carl Bildt hade tillträtt som statsminister – sköt arbetslösheten i höjden och nådde den absolut högsta siffran som redovisas mellan 1976 och 2004: 8,2 %.

Dagens siffra (3,3 %) ligger bara strax under den högsta siffran under regeringen Palmes regering: 3,5 % år 1983.

Och detta är om man bara vill se de enkla sambanden. Att borgerlig politik kan leda till sänkt arbetslöshet huvudsakligen genom försämrade arbetsvillkor och ökad lönekonkurrens räknas inte in i detta sätt att bedöma "den rätta politiken", som du uttrycker det.