torsdag, maj 01, 2008

Förbundsstämma och solidaritetståg

Så har då äntligen dagen för CUF:s förbundsstämma kommit. Idag, torsdag har vi haft kommittéarbete, solidaritetståg och stämmoinvigning. Stämman varar tills på söndag eftermiddag. Fram tills dess ska vi främst anta ett nytt sakpolitiskt program med alla våra åsikter, men också anta ett nytt idépolitiskt program och välja ny förbundsstyrelse.

Solidaritetståget gick från Erik Dahlbergsgymnasiet till Rådhusparken mellan klockan tolv och två idag. Vi demonstrerade för vår politik, mot en vänsterpolitik som uppenbarligen inte har fungerat. Endast med liberala och frihetliga förslag kan vi visa riktig solidaritet mot bl.a. tredje världen och utvecklingsländerna. Trots upprepade hot från alla de vänsterextrema grupperingar som finns i Jönköping hände inget drastiskt under själva tåget. Dock har de vandaliserat några bilar och även brytit sig in i stämmolokalen och stulit samt vandaliserad teknis utrustning. Mediebevakningen har varit enorm, bl.a. har DN och expressen skrivit om oss och jag blev intervjuad av Sveriges Radio. JNYTT har lyckats ta den fulaste bilden på mig någonsin, men det bjuder jag på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, "frihetlig".

frihetlig

fri`hetlig adj. ~t
ORDLED: fri-het-lig
• som betonar frihetsaspekter vanl. utgående från socialistisk el. syndikalistisk grundsyn: ~ socialism
HIST.: sedan 1871

NE bekräftar min tanke om att du just använde socialistiska termer i ditt blogginlägg.
Fast å andra sidan, när man inte har en egen historia som man vill kännas vid... då kan man ju alltid sno saker från andra, eller hur?
"Internationell solidaritet..."

Leo Pierini sa...

Tja, SAOL ger bara definitionen "frihetssträvande" vilket är vad jag är.