fredag, december 21, 2007

Adeln värnar traditioner!

Det är trevligt att Riddarhuset, Adeln, fortfarande existerar och verkar, trots att de tyvärr förlorat sin offentligrättsliga ställning. Tydligen har Gustaf Douglas, en av adelsmötets ledamöter som också är ledamot i moderaternas partistyrelse, föreslagit att kvinnor ska kunna väljas in i Riddarhusets styrelse.
Och folk ifrågasätter att moderaterna har gått vänsterut!? De byter säkerligen namn till "Socialistiska Moderaterna" snart om de fortsätter i samma spår...

Jonas Nordenfalk, f.d. ordförande säger:
- Jag har en känsla av att börjar man öppna en dammlucka är det svårt att hålla emot när vattenströmmarna väller fram.

Vacker formulerat tycker jag. Vänsterns kulturmord har pågått alltför länge! Leve adeln!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland Leo så gör du mig innerligt förbannad... haha. Inte nog med att du hyllar adeln, utan du nekar kvinnor rätten till något som du tydligen håller väldigt kärt. Von Düben slår till igen. Haha.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Nä nu får det fan räcla Leo... länge LEVE DE OFFER SOM FICK GÅ IGENON ADELND FÖTRYCK!!!Måste man skaffa tids masskin för att du ska fatta vilket förtryck folk levde i på 1800, Ska vi skaffa stats kyrka igen? Kungen ska bli diktator igen? Och riksdagen ska bli en rövslikire maskin till kungen? NEJ!! länge leve upplysningen , demokratin, sekulärismen och kärleken! Emot de krafter som vill föra Sverige bakåt till 17 och 1800 talet!
Ha en bra dag , och slicka röv till 1600 och de som dog i förtryckets tid!!!

Leo Pierini sa...

Erik:
Eftersom att adeln inte är en statlig organisation är det väl knappast upp till staten att bestämma om kvinnor skall få sitta med. Sedan är det ju också enligt hävd så att adelskap ärvs på fädernet; om man plötsligt införde att det ärvdes på båda håll skulle nog nästan alla kunna hävda adelsskap.
Ha en bra dag!

Nån ung människa som vill va anonym:
Så allt var dåligt förr enligt dig? Mina förslag har aldrig handlat om att ge konungen eller adeln politisk makt. Upplysningsmännen förespråkade förresten monarki som statskick, den upplysta despotin kanske du hört talas om? Sekulärismen behöver väl inte heller vara bra? Där tycker jag i och för sig inte att det är politikernas sak att anlägga en åsikt.
P.S. Om du nu verkligen skulle lyckas ordna en tidsmaskin så ställer jag hemskt gärna upp på en tur till sjutton- eller artonhundratalet.
Ha en bra dag!

Anonym sa...

(Jag skrev det föra kommentaren i stor tids press så den är fylld med stavfel)

Det här handlar inte om monarki eller icke monarki som du tror Leo.

Utan att vissa respekt för de som fick gå igenom adelns förtyck för dom verkar inte finnas i din värld.
Varje gång du talar om adeln så verkar det låta som att allt dom gjorde var bra och att deras elitism och förtryck inte var nått speciellt.
Jag missförstod dig lite gran dock när du säger att du inte ville att di skulle ha nån politisk makt dock och ber jag om förlåtelse för.

För mig är separationen av kyrka och stat viktigt så att kyrkan hålls så långt ifr¨ån varandra som möjlighet då undviker man korruption och risken för religiösa lagar stiftas, jag gillar t.ex franska grundlagen som säger att lagar inte ska va byggda av religion.

Liberté, Égalité, Fraternité!

Ha en bra dag:)