måndag, december 24, 2007

Julafton

Nu är det äntligen Julaftonsmorgon! Jag har fått panettone imorse, vilket var väldigt trevligt. Jag trodde inte att de skulle bli något; tydligen köpte mina föräldrar den i Italien under sin senaste vistelse där.

Gränna har präglats av tumult det senaste dygnet. Tydligen har kyrkonämnden valt att avsätta kyrkoherden, Hans Lundin, på grund av olika skäl. Att avsätta honom i juletid tycks mig som oerhört dålig timing dock. Kyrkoherden berättar om systematisk uteslutning från kyrkonämnden för att han ville utföra förändringar. Han berättar också om hur kyrkonämnden har hotat honom med uppsägning. Igår försökte tydligen en av ledamöterna i nämnden hindra kyrkvärdarna från att berätta om det inträffade för församlingen. Två av de tre kyrkohedarna har avgått i protest mot uppsägningen. Detta betyder också att kyrkoherden inte kommer att kunna hålla sin traditionsenliga sammanfattning av det gågna året nu på julafton. Många Grännabor, jag bland dem, är väldigt arga över kyrkonämndens tilltag och vi har nog inte sett slutet av den här historien.

Nu ska vi strax upp på Grännaberget för den traditionsenliga ringningen i den gamla kyrkklockan samt glögg-drickning och allmänt socialiserande. Det blir även tal av hembygdsföreningens ordförande, men kyrkoherdens tal får vi som sagt tyvärr klara oss utan.

God Jul!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad lustigt och synd! Håller med om att tajmingen kunde ha varit bättre... Good Jul!

Leo Pierini sa...

Ja,
men han höll trots allt sin summering av det gågna året på berget i alla fall. Vi hängde ett par ljus på hans dörr för att visa vårt stöd!